SRPSKA DOKTORKA REŠILA DILEMU ŽENA - evo da li možete da imate ODNOSE TOKOM MENSTRUACIJE: O ovome VODITE RAČUNA
Evo da li smete da imate odnose tokom menstruacije, Foto: Profimedia / Hugo Felix / Panthermedia /

video

SRPSKA DOKTORKA REŠILA DILEMU ŽENA - evo da li možete da imate ODNOSE TOKOM MENSTRUACIJE: O ovome VODITE RAČUNA

Mnoge žene zanima da li mogu da imaju intimne odnose tokom menstruacije, pa je doktorka Marija Ristić rešila da im stručno odgovori na ovo pitanje snimivši video za Instagram, koji je za kratko vreme postao veoma popularan.

Objavljeno:

"Ne postoji ništa problematično u tome da imaš odnos kada imaš menstruaciju. Odnos tokom menstruacije ti može pomoći da je lakše podnseš, ukoliko imaš bolove u glavi ili u stomaku, zato što se prilikom odnosa luče hormoni neurotransmiteri, koji utiču na smanjenje prostanglandina, odnosno supstanci koje mogu da izazovu bol", započela je dr Ristić.

Dalje je navela čega se treba pripaziti u toj situaicji.

"Ukoliko imaš osetljivu vaginu, odnosno, ako si sklona pojavi vaginalne kandide, trebalo bi da izbegavaš da partner ejakulira u tebe, zato što krv sama po sebi zna da razblaži vaginu, odnosno da utiče na smanjenje njene kiselosti, a poželjno je da vagina bude kisela. Ako partner ejakulira u tebe, kombinacijom krvi i semene tečnosti se može napraviti veći disbalans u vaginalnoj flori. Samim tim nakon menstruacije je teže uspostaviti opet balans. Tako da ne treba uopšte da se osećaš loše ukoliko imaš intimne odnose tokom menstruacije", zaključila je naša doktorka.

BONUS VIDEO:

01:22

Ginekolog za Kurir TV: Mi smo svi na porođaju u nekom hiperadrenalinskom stanju

(Espreso / Žena / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.